top of page

The Green Branch

The Green Branch heeft tot nu toe alle koolstofemissies gecompenseerd van Rijden tegen Kanker, te weten 53 ton CO2. Dit wordt uit de atmosfeer opgenomen in een van hun gecertificeerde natuurlijke oplossingsprojecten. 

 

The Green Branch is een sociaal impact bedrijf dat biodiverse bomen plant en groene impact maakt. De herbebossingsprojecten slaan effectief CO2 op uit de lucht waardoor Rijden tegen Kanker CO2 neutraal is. 

De visie en missie van The Green Branch is om zo veel gedegradeed land te herstellen middels herbebossingsprojecten en biodiversiteit te beschermen door bosbeschermingsprojecten. Door nauw samen te werken met de lokale bevolking en verschillende soorten inheemse bomen te planten herstellen ze rijke ecosystemen en bieden ze een habitat voor bedreigde plant- en diersoorten.

Deze projecten zijn van groot belang in de strijd tegen klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit. Samen met The Green Branch draagt Rijden tegen Kanker bij aan biodiverse herbebossingsprojecten, het effectief opslaan van CO2 en klimaatverandering. Alle CO2 uitstoot van de rally's wordt gecompenseerd in deze impactvolle natuurprojecten. Zo zijn alle historische- en toekomstige edities van Rijden tegen Kanker CO2 neutraal en dragen we bij aan een klimaatpositieve toekomst. 

Wilt u meer lezen over The Green Branch en zijn initiatieven, klik dan hier.

Ontwerp zonder titel (50).jpg
bottom of page