Terug naar Partnerships
Terug naar Veiling

Rotterdam in a Box

Rotterdam in a Box is opgericht in 2017 om kleine Rotterdamse producenten een podium te geven. Door het aanbieden van Rotterdamse kerstpakketten en relatiegeschenken aan trotse bedrijven komen steeds meer Rotterdamers in aanmerking met al het lekker dat de havenstad te bieden heeft. De samenwerking met het Rotterdamsche Studenten Corps en de Rotterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging is voortgevloeid uit de sociale initiatieven van deze mooie Rotterdamse instantie. Van Rotterdamse kerstpakketten naar giftbox voor studenten.

Wat Rotterdam in a Box gemeen heeft met het RSC/RVSV, naast het toedragen van een warm hart aan de stad, is de maatschappelijke insteek. Bij Rotterdam in a Box is deze maatschappelijke insteek verdeeld over drie pijlers. Als eerste werkgelegenheid; wij zijn als organisatie begonnen in Rotterdam-Zuid en na het aangaan van een strategisch partnership gevestigd in een kantoorpand uitkijkend op de SS Rotterdam. De producten in onze Rotterdamse Kerstpakketten willen we ook mede uit deze multiculturele omgeving halen en mensen stimuleren om een product te gaan maken en vermarkten. Daar willen wij deze ondernemers helpen door ze op te nemen in de Rotterdamse kerstpakketten.

Daarnaast gebruiken we ons concept als leermiddel. We willen een leerplek te vormen voor jongeren uit de wijk. De promotionele campagnes van Rotterdam in a Box en haar Rotterdamse Kerstpakketten wordt grotendeels ingezet als leermiddel voor mbo studenten uit de wijk. We horen vaak dat jongeren lastig aan een leuke stageplek komen waar ze veel kunnen leren. Bij Rotterdam in a Box krijgt een student veel verantwoordelijkheid en persoonlijke aandacht om zich op deze manier zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen.

Meer lezen over dit concept? Lees hier het lovende artikel van de Erasmus Universiteit!