Terug naar Over Ons

Mijn naam is Féline ten Cate, ik ben 22 jaar en studeer Gezondheidswetenschappen aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daarnaast zet ik mij dit jaar in voor Stichting KWF als voorzitter van de commissie Rijden tegen Kanker 2023.

De ziekte kanker heeft helaas van jongs af aan een grote rol gespeeld in mijn leven. Ik ben dan ook meerdere keren binnen mijn familie, gezin en vriendenkring geconfronteerd met de gevolgen van deze vreselijke ziekte. Na gezien te hebben wat het met mensen doet wanneer het leven van een dierbare opeens zo onzeker is, merk ik dat mijn motivatie om daadwerkelijk iets te kunnen betekenen voor iedereen met deze ziekte alleen maar is toegenomen.

Afgelopen jaar vond op 17 september alweer de 6e editie van de Rijden tegen Kanker rally in Rotterdam plaats waarbij in totaal een recordbedrag van €151.574 is opgehaald. De gehele opbrengst van deze dag met aansluitende veiling en loterij is gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding.

Op dit moment zijn er wereldwijd veel positieve ontwikkelingen binnen de medische wereld, maar nog steeds wordt 1 op de 3 mensen met kanker gediagnosticeerd. Ik vind het daarom een eer en geweldige kans om dit jaar de 7e editie van de rally Rijden tegen kanker te mogen organiseren. Op deze manier hoop ik samen met mijn commissie een bijdrage te leveren aan Stichting KWF. Dankzij de hulp van onze voorgangers en steun van de sponsoren zijn wij ervan overtuigd dat het wederom een daverend succes gaat worden.