Terug naar Over Ons
Terug naar Partnerships

Geen pakken, maar flessen. Geen massaproduct, maar verse boerderijzuivel. Het is een greep uit de vele manieren waarop Menken Zuivel weer terug is van weggeweest. Zonder gedoe, rechtstreeks van de koe!

Alles begint met melk. Ook ons verhaal.

In 1925, in een kleine fabriek in Oegstgeest achter in de tuin van onze overgrootvader Leen Menken, draaide onze opa Ad Menken als jochie van acht de doppen op de melkflessen van zijn vader. Op zijn dertiende werd hij er op uitgestuurd om met de flessen langs de deuren te gaan. Eind jaren ’90 stond hij met zijn broers aan het roer van de grootste particuliere melkfabriek van Nederland. En rond die fabriek zijn wij opgegroeid, liggen onze roots en is onze liefde voor zuivel ontstaan.

We zijn even weggeweest maar het Menken vlammetje is altijd in ons blijven branden. Daarom blazen we het stof van het zuivelschap en herintroduceren de authentieke Menken-gedachten, maar dan in een nieuw jasje.

Kwaliteit met karakter
We geloven in de smaak van ambachtelijke boerderijzuivel van vrolijke koeien. Geproduceerd en verpakt door één boer en allemaal op één plek. Dat is niet alleen duurzaam, maar ook veel lekkerder! De Boeren Karnemelk, Viva Vanille Vla, Smaak Volle Melk én de Verse Barista Melk zijn verkrijgbaar in 100% gerecyclede melkflessen.

Het speciaal bier van het zuivelvak 
We denken graag ‘out of the zuivel-box’ en willen niet verbleken in het zuivelvak. Zo is Menken niet alleen in het koelvak te vinden, maar ook actief te volgen via social media, de website en evenementen. “Onlangs vroeg iemand aan ons: dus jullie willen eigenlijk het speciaal bier van het zuivelvak worden? En dat dekt wel aardig de lading eigenlijk”.
Meer weten over onze melkweg en de producten? Stuur een mailtje naar annelot@menkenzuivel.nl.