Marc de Ronde (links) is een van de jongere deelnemers van de rally. Eén van zijn clubgenoten en betere vrienden heeft een strijd met de ziekte kanker gevoerd en toen Marc over deze rally hoorde was hij meteen enthousiast. Hij wilde op deze manier graag een steentje bijdragen.

“Ik was blij om op deze manier wat te kunnen bijdragen. Het was een unieke ervaring, een andere manier om je in te zetten waarbij je zelf ook nog eens een hele mooie dag beleeft. Dat maakt het een bijzondere combinatie. De organisatie was goed en daardoor was het voor de deelnemers puur genieten.”

Hoewel hij daarin niet de enige was, was Marc niet per se een ervaren rallycoureur bij de eerste editie van Rijden tegen Kanker.

“Maar dat maakte niet uit. De dag was ontzettend geslaagd. Toen er op een gegeven moment een onderdeel kwam waar je aan de hand van foto’s de weg moest vinden werd het wel even lastig, maar dat maakte niks uit. We hebben ons ontzettend vermaakt.”

Marc rijdt komend jaar weer mee met de rally en heeft er overduidelijk veel zin in. We vragen hem ook nog naar wat hij het meest naar uitkijkt.

“Ja, ik rijd komend jaar mee, hopelijk met een grote groep vrienden, dat zou toch geweldig zijn? Het mooiste van afgelopen jaar vond ik misschien wel de stops. Dat klinkt misschien gek, maar daar sprak je iedereen telkens weer en zag je hoe iedereen samenkwam voor dat ene geweldige doel. Jong en oud stonden steeds door elkaar, bijvoorbeeld ook bij het walking diner, en iedereen had zijn eigen persoonlijke reden om mee te rijden met de rally. Dat was het meest bijzondere voor mij. Ik kijk er erg naar uit om weer mee te doen komend jaar.”