Terug naar Over Ons

Drie jaar geleden kreeg ik te horen dat mijn moeder borstkanker had. Dit heeft bij mij en mijn familie veel impact gehad. Gelukkig is mijn moeder door de goede medische zorg genezen. Ik heb van dichtbij meegemaakt hoeveel invloed deze ziekte kan hebben op een mensenleven. Tegenwoordig bestaat er een icecap, een soort badmuts die voorkomt dat haar niet uitvalt door de chemokuren. De icecap heeft ervoor gezorgd dat mijn moeder zichzelf minder als een ‘patiënt’ voelde. Dit heeft haar heel erg geholpen om door de behandelingen te komen. Het zou mooi zijn als in de toekomst meer van deze uitvindingen worden ontdekt, maar daar is veel geld voor nodig.

Samen met een groep van 8 studenten zamelen wij dit jaar voor de vijfde keer geld in voor KWF om bij te dragen aan de strijd tegen kanker. KWF draagt al ruim 70 jaar bij aan deze strijd tegen kanker. Dit doen zij door middel van wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, patiëntenondersteuning en fondsenwerving. Er is in de afgelopen jaren al veel vooruitgang geboekt in de strijd tegen kanker, maar wij zijn er nog niet.

Ik kijk er enorm naar uit om dit evenement neer te zetten. Daarnaast vind ik het erg mooi om op deze manier mijn steentje bij te dragen om deze verschrikkelijke ziekte.