De eerste rally van Laura Nieberg

Op 22 september 2018 was het tijd voor de 3e editie van rijden tegen kanker. Om 09:00 stipt arriveerde ik bij Schmidt Zeevis. Hier stond mij een heerlijk ontbijtje te wachten zodat ik met een goed gevulde maag van start kon gaan. De 74 deelnemende equipes stonden opgesteld, wachtend op het startsein van burgemeester Aboutaleb. Na het startsein vertrokken de equipes. De rally was officieel begonnen. Het was een genot voor het oog om alle bijzondere equipes te zien vertrekken.
Na ongeveer 2 uur rally rijden kwamen we bij de lunchstop aan. De lunch stop dit jaar was bij “Werelds aan het Strand” in Ouddorp. Hier stond een heerlijke lunch klaar voor elke rally-deelnemer. De lunch was een goed moment om bij te komen van de inspannende rally. Nog de helft te gaan..
Na de finish op de Erasmus Universiteit Rotterdam werden de equipes geparkeerd, het was tijd voor het avondprogramma.
Het avondprogramma vond traditiegetrouw plaats op Sociëteit Walhalla. Een aangenaam jazzbandje verwelkomde me in de zaal. Onder het genot van een glaasje prosecco en een bitterbal was het tijd om mijn rally-ervaringen te delen met andere rally deelnemers tijdens de goed verzorgde borrel. Er werden veel verhalen uitgewisseld over de knel- en knooppunten van de rally. De sociëteit was bijna onherkenbaar door het werk van de Rijden tegen Kanker commissie en was getransformeerd tot een waar paradijs. Het diner aansluitend aan de borrel werd verzorgd door de kok van het sterrenrestaurant Amarone met bijpassende wijnen van Wijnhandel Peeters. Na genoten te hebben van dit heerlijke diner werd de eregast Bibian Mentel aangekondigd. Deze 7-voudige wereldkampioen paralympisch snowboarden is 10 keer door de verschrikkelijke ziekte kanker getroffen. Ondanks alle tegenslagen bleef ze doorgaan (en winnen) met snowboarden. 200 man stonden met een brok in hun keel te luisteren naar haar inspirerende verhaal. Hierna begon het andere grote onderdeel van de dag: de veiling. Een compleet verzorgde reis naar de GrandPrix in Monaco, een jacht voor een dag in Cannes en een diner voor twee personen op Vuurtoreneiland werden onder andere geveild. Al de veilingitems waren gesponsord door verschillende partners waardoor de opbrengst volledig naar KWF Kankerbestrijding kon gaan. Samen met andere acties gedurende het jaar is er die avond dan ook een recordbedrag opgehaald voor KWF Kankerbestrijding. Het opgehaalde bedrag was maar liefst €74.834,15. De Rijden tegen Kanker-commissie weet zichzelf elk jaar weer te overtreffen.
Als huidig bestuurslid van het RSC/RVSV ben ik nauw betrokken met de Rijden tegen Kanker-commissie van aankomend jaar en zie ik de toewijding en passie die door elk afzonderlijk commissielid in het evenement wordt gestopt. De rally samen met de veiling is natuurlijk het grote evenement waar het hele jaar naar toegewerkt wordt, maar naast dit evenement zitten zij niet stil. Zo is er dit jaar al 6000 euro opgehaald door met 75 leden de bruggenloop te lopen. Daarnaast staat er nog een, door de Rijden tegen Kanker-commissie georganiseerde, terrasborrel op het programma met een loterij waar de opbrengsten naar KWF gaan. Het is een ontzettend mooi initiatief van een groep studenten die met die zich inzetten door te strijden tegen kanker. Het is dan ook zeker aan te raden om deel te nemen aan de rally op 21 september. Ik kan u verzekeren dat u dan een bijzondere ervaring rijker wordt!
 
Laura Nieberg