Maatregelen rondom COVID-19

Gezien de huidige corona maatregelen nog zullen gelden op 18 september, dient u bij ontvangst van het dagprogramma een geldig coronatoegangsbewijs (test,- vaccinatie- of herstelbewijs) te tonen om ervoor te zorgen dat het evenement volledig veilig zal verlopen. Het coronatoegangsbewijs kunt u aanmaken in de CoronaCheck-app wanneer u uiterlijk twee weken voor de rally volledig gevaccineerd bent of in het bezit bent van een herstelbewijs. Mocht dit niet het geval zijn kunt u zich laten Testen voor Toegang (maximaal 40 uur voor ontvangst) en met een negatieve testuitslag het coronatoegangsbewijs aanmaken in de CoronaCheck-app. Op www.testenvoortoegang.nl vindt u aangesloten testlocaties bij u in de buurt, hier zijn geen kosten aan verbonden. Via de volgende link kunt u meer informatie verkrijgen over de CoronaCheck-app: https://coronacheck.nl/nl/faq/1-1-hoe-werkt-de-coronacheck-app/. Ik zou u graag willen verzoeken uw identiteitsbewijs mee te nemen naar de rally, zodat wij deze kunnen checken bij de coronacontrole. Hieronder vindt u de uitgebreide uitleg over hoe u aan een coronatoegangsbewijs komt. 

Hoe kom ik aan een coronatoegangsbewijs?

Rijden tegen Kanker 2021 kan op 18 september 2021 doorgaan onder de op dat moment actuele voorwaarden die door de Rijksoverheid worden gesteld. Voor uw bezoek aan de rally heb je een coronatoegangsbewijs nodig. Dit bewijs kunt aanmaken in de CoronaCheck-app wanneer u een test hebt laten doen via Testen voor Toegang waaruit blijkt dat u geen corona hebt. Op www.testenvoortoegang.nl vindt u aangesloten testlocaties bij u in de buurt, hier zijn geen kosten aan verbonden.

Ook kunt u een coronatoegangsbewijs maken als u gevaccineerd bent of als u corona hebt gehad en bent hersteld (via een herstelverklaring). Wij volgen hierin het beleid van de Rijksoverheid.

Het ophalen van uw vaccinatie- of testuitslag in de CoronaCheck-app doet u als volgt:

  •   Haal uw testgegevens op via uw DigiD of met de ophaalcode die u hebt gekregen van de testlocatie.
  •   Na controle haalt de CoronaCheck-app uw vaccinatie of testuitslag op.
  •   De app maakt van uw vaccinatie of negatieve testuitslag een bewijs, in de vorm van een QR-code.

U kunt maar voor één persoon een testbewijs in de CoronaCheck-app laten zien. Iedere bezoeker heeft dus een eigen telefoon met de app nodig of een geprint testbewijs. Download en print uw testbewijs op www.coronacheck.nl/print.

Informatie over de CoronaCheck-app staat op www.coronacheck.nl of neem contact op met de CoronaCheck helpdesk: 0800-1421 (gratis, maandag t/m zondag, 08.00 – 20.00 uur). Of stuur een e-mail naar: helpdesk@coronacheck.nl.

Hoe werkt Testen voor Toegang?

U hebt voor uw bezoek aan Rijden tegen Kanker 2021 een coronatoegangsbewijs nodig. Hoe u dit doet met een negatieve testuitslag leest u hieronder in 5 stappen. U kunt vanaf begin juli ook een coronatoegangsbewijs maken als u gevaccineerd bent of als u corona hebt gehad en bent hersteld (via een herstelverklaring).

  1. Maak een testafspraak

Plan een afspraak voor een coronatest bij één van de aangesloten testlocaties via www.testenvoortoegang.nl. Zorg ervoor dat u maximaal 40 uur voor uw bezoek bent getest. Kinderen onder de 13 jaar mogen zonder coronatoegangsbewijs naar binnen. Zij hoeven dus niet getest te worden. Zij moeten wel een kaartje hebben voor het evenement.

Let op: de testaanbieder moet van Testen voor Toegang zijn. Met een negatieve zelftest, of een negatieve GGD-test kunt dus geen coronatoegangsbewijs maken. 

De kosten van Testen voor Toegang worden op dit moment betaald door de Rijksoverheid. Er zijn hiermee geen kosten voor u als bezoeker!

  1. Laat je testen

Zorg dat u op tijd bij de testlocatie bent. Neem uw legitimatiebewijs en een bevestiging van de testafspraak mee.

  1. Testuitslag

U ontvangt na het testen binnen een uur de uitslag van de testaanbieder. Alleen met een negatieve testuitslag kunt u een coronatoegangsbewijs maken.

  1. Maak een coronatoegangsbewijs
  •   Digitaal coronatoegangsbewijs

Download de CoronaCheck-app op uw telefoon. U vindt de app in de App Store of in de Google Play Store. Bij de uitslag via de testaanbieder staat een ophaalcode. Gebruik deze ophaalcode in de CoronaCheck-app. De app maakt hier een QR-code van. Dit is uw digitale coronatoegangsbewijs.

  •   Papieren coronatoegangsbewijs

Geen smartphone? Ga naar www.coronacheck.nl en klik op de knop “Maak papieren coronatoegangsbewijs”. Bij de uitslag via de testaanbieder staat een ophaalcode. Gebruik deze ophaalcode. De website zet de testuitslag om in een QR-code. U kunt nu uw coronatoegangsbewijs met QR-code printen.

  1. Bezoek

U neemt uw coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier mee. Wij scannen bij de ingang de QR-code. Neem uw legitimatiebewijs mee (en die van eventuele kinderen). Uw gegevens worden vergeleken met de gegevens in het coronatoegangsbewijs. Tot slot laat u ook uw ticket/toegangskaartje zien.

Bezoekers kunnen voor vragen over het testen en de testuitslag terecht op www.testenvoortoegang.nl of bellen naar 088-7674010 (maandag t/m zondag 08.00 tot 20.00 uur).

 Informatie over de CoronaCheck-app of CoronaCheck Scanner-app staat op www.coronacheck.nl of neem contact op met de CoronaCheck helpdesk: 0800-1421 (gratis, maandag t/m zondag, 08.00 – 20.00 uur). U kunt ook een e-mail sturen naar helpdesk@coronacheck.nl.