Terug naar Over Ons

Mijn opa overleed een aantal jaren geleden aan kanker. Na de jarenlange strijd van deze sterke man kon hij tevergeefs niet winnen van deze vreselijke ziekte. Mijn oma heeft zich jarenlang ingezet als mantelzorger voor mijn opa. Daarom was na zijn overlijden de confrontatie met de pijn door het verlies en het weer ‘zin’ krijgen in het leven moeilijk voor haar. Het helpt mijn oma om erover te praten met mensen en om mooie herinneringen van vroeger op te halen.

Ook mijn tante werd in deze periode een tweede keer gediagnosticeerd met borstkanker. Na jarenlange onzekerheid en veel verdriet heeft ze de strijd gewonnen. Dit kwam mede door haar oncoloog, die een grote bijdrage heeft geleverd aan klinisch onderzoek naar, en de verbetering van de kwaliteit van borstkankerchirurgie. Hierdoor was haar tweede behandeling een stuk draaglijker en succesvoller dan haar eerste behandeling 20 jaar daarvoor. Dit motiveert mij om van 19 september 2020, de dag van de Rijden tegen Kanker rally 2020, een geweldig succes te maken, omdat ik weet dat we een verschil kunnen maken.

Samen met Wout en Anne-Fleur onderhoud ik het contact met alle aangesloten partners. Ik verheug mij op het organiseren van een geweldige dag samen met de groep en bij te dragen aan het ophalen van geld voor kankeronderzoek. Hoe dan ook, het wordt een schitterende dag!