Terug naar Over Ons

De eerste keer dat ik in aanraking kwam met kanker was ik 9 jaar oud. Mijn opa had ‘boze witte bloedcelletjes’, oftewel leukemie. Dankzij toentertijd lopende onderzoeken hebben wij opa gelukkig nog een tijd bij ons mogen hebben, maar spijtig genoeg heeft hij uiteindelijk de strijd verloren. Het verdriet dat deze ziekte losmaakt in mensen is nog altijd veel te groot. Ik denk dat we door samen te werken een hoop kunnen bereiken. Niet alleen in verder onderzoek naar het voorkomen van de ziekte, maar ook door patiënten en hun naasten te steunen, de mensen die de ziekte overleefd hebben én nabestaanden die met een leegte achterblijven.

Bij mijn werk op de afdeling Chirurgie, voel ik mij soms machteloos wanneer ik bijvoorbeeld een kopje koffie aanbied aan een patiënt nadat hij/zij slecht nieuws heeft gekregen. Je wilt graag zeggen dat het goed komt, maar je weet dat dit niet altijd het geval zal zijn.
Daarom ga ik aankomend jaar hard mijn best doen om het uiterste te halen uit deze unieke ervaring. Samen met onze groep ben ik ervan overtuigd dat het ons gaat lukken om een prachtige dag neer te zetten en tegelijk een mooie bijdrage te leveren aan deze strijd tegen kanker! Schroom niet om contact met mij op te nemen voor eventuele vragen, opmerkingen of suggesties!